Håndværkeren

Håndværkeren er ikke en uvildig rådgiver! De allerfleste håndværkere er dygtige på hver deres felt, men de skal selvfølgelig tjene penge – det er deres forretning. Den betaling, der opkræves, skal blot stå i forhold til ydelsen.

Hvordan vælger man den rigtige håndværker?

Dette er et af de vigtigste valg overhovedet i et byggeri. Man bør derfor forberede sit valg grundigt.

Det bedste er at bruge et firma, som man kender godt eller har brugt før. Hvis man ikke kender et firma, kan man forhøre sig hos venner og bekendte, der har erfaring med byggeprojekter.

Hvis man bruger en rådgiver, kan man altid forhøre sig hos denne – rådgiveren har typisk arbejdet sammen med en hel del forskellige firmaer og kan nemt pege på nogle, der vil kunne varetage den specifikke opgave.

Hvis man står på helt bar bund, er det vigtigt at undersøge så meget som muligt om firmaets baggrund, fx referencer på byggerier og tidligere bygherrer osv. Hold evt. et uforpligtende møde med de udvalgte firmaer for at få en fornemmelse af, hvad deres holdning er til gamle huse, kvalitet m.m.

 

VALG AF HÅNDVÆRKER

På Bygningskultur Danmarks hjemmeside kan man se en fortegnelse over firmaer, der er vant til at beskæftige sig med restaurering og istandsættelse af historiske huse.